Erna Smeekens

Erna heeft een tomeloze energie, is super enthousiast en weet je altijd weer te raken. Door jou te zien in je essentie, jouw eigen kracht en je daarin groot te praten, leer je op een veilige manier beperkende overtuigingen los te laten.


Erna is één van de initiatiefnemers van Tientjes. Tientjes prikkelt mensen om in beweging te komen om hun passie en talent echt te gaan leven en daar geld mee te verdienen.

Door NLP op basis van pay-it-forward aan te bieden, krijg je ook als je geen geld hebt, een reële mogelijkheid om een opleiding te volgen zonder dat je het cadeau krijgt. Het idee is dat je een plan indient waarbij je aangeeft op welke manier je iets terug doet voor de maatschappij. Per jaar worden er uit de inzendingen 12 mensen geselecteerd die bij de Tientjes Academie hun NLP-practitioners mogen doen.

Erna Smeekens was een van de mensen die een opleiding bij Commitments kreeg op het pay it forward principe. Daarna nam ze Frank’s geliefde uitspraak: ik wil NLP op elke hoek van de straat, ter hand en daagde  Frank en Ted uit: “Wat ik zo graag zou doen is twaalf mensen in mijn situatie dezelfde kans te geven die jullie mij gegeven hebben.” De mannen van Commitments waren geraakt en zeiden: “Als jij het gaat doen, maken wij het mogelijk!” Dat liet Erna zich geen twee keer zeggen. Ze verzamelde 12 mensen bij elkaar uit het Tientjes netwerk en inmiddels traint zij al 5 jaar onafgebroken mensen uit alle lagen van de samenleving. 

Naast NLP-trainer, is Erna inmiddels ook mBIT-trainer, bedenkster van het uitdagende Re-inspiratie Traject, kartrekker van De Vrije uitloop, de eerste Nederlandse coöperatie voor Scharrelondernemers en inspirerend spreker.

Aanvullende gegevens