NLP

 

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, een mond vol voor beter communiceren. Vooral met jezelf.

NLP biedt je een gereedschapskist vol met communicatievaardigheden, die je tijdens de opleiding leert inzetten. Je zet ze in op jezelf, zodat je zicht krijgt op hoe jij de wereld waarneemt en welk effect dat op jouw gedrag heeft. Daarnaast leer je het gereedschap toepassen op anderen.

NLP stelt je in staat om vooral bij jezelf, ineffectief gedrag op eenvoudige wijze om te buigen naar gedrag dat jou meer past.


NLP op de Tientjesacademie staat voor levendige en enthousiaste lessen. Heel veel praktijk. Diepgang, inspiratie, avontuur en kwaliteit.

NLP is wakker worden. Alert zijn op wat je doet. Vaak vertelt NLP niet zoveel nieuws, maar maakt het je bewust van  je gedrag, je gewoontes, je overtuigingen en de relativiteit daarvan.

Op de Tientjesacademie kleuren we ook buiten de lijntjes van NLP. Onderwerpen als ‘Ik ben Ok, jij bent Ok’, de werkstijlen en de drama- en overwinnaarsdriehoek uit de transactionele analyse komen aan bod. Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en The Work van Byron Katie,   en alles wat zich aandient tijdens het groepsproces van elke groep afzonderlijk.

Daarmee garanderen we NLP op maat.

Voor nog betere kwaliteit, scherp blijven op onze trainingen en onze gedeelde missie: NLP op elke straathoek, werkt De Tientjesacademie nauw samen met Ted Evers van Commitments en is Erna, de hoofdtrainster van  de Tientjes Academie als internationaal trainer erkend door en aangesloten bij de International Association for Neuro-Linguistic Programming.

 

De opleiding.

NLP practitioner

Een NLP opleiding bestaat uit twee delen. Een practitioner en een master. In de practitioner opleiding ga je vooral kijken naar Wát doe je nou eigenlijk precies in je leven? Je leert de basis van effectieve communicatie en leert concrete doelen stellen. Hoe zit jouw beeld van de wereld in elkaar? En wat voor effect heeft dat op jezelf en op anderen?

 

Effect van de NLP opleiding Practitioner

Na het eerste jaar heb je inzichtelijk gemaakt voor jezelf wat je écht wilt en hoe je dat kunt bereiken. Je hebt meer controle over je leven en je communiceert effectiever. Daarnaast beschik je over een arsenaal aan interventies die ervoor zorgen dat je in je kracht komt en blijft. Je relaties krijgen meer diepgang en bent in staat om beter je grenzen te stellen.  

In de opleiding komt onder andere aan bod:

 • ·         Kalibreren (scherp en objectief waarnemen)
 • ·         Waarnemingsposities (verplaatsen in de ander)
 • ·         Fair Witness
 • ·         Outcome:
 •       Wat precies wil je waar, wanneer en met wie bereiken?
 •       Hoe weet je dat je op de goede weg bent?
 •       Hoe zet je belemmeringen om in actie?
 • ·         Rapport:
 •       Contact maken en houden met jezelf
 •       Contact maken en houden met de ander(en)
 • ·         Meta / Miltontaal patronen
 • ·         Ankeren (patronen doorbreken)
 • ·         Herkaderen (buiten de kaders denken)
 • ·         Logische niveaus (overtuigingen en rollen)
 • ·         Strategieën (beslis- en motivatiepatronen)
 • ·         metaforen 

DUUR

De practitioners-opleiding duurt 20 dagen verspreid over minstens een half jaar. Hiervan zijn 18 trainingsdagen en 2 certificeringsdagen. 

Certificaat

De opleiding wordt afgesloten met de mogelijkheid het IA-NLP practitionerscertificaat te behalen. Hiervoor schrijf je je  in voor het theorie- en praktijkexamen. Daarnaast schrijf je als afstudeeropdracht een metafoor voor een medestudent en houd je tijdens de feestelijke certificeringsdagen een presentatie over je persoonlijke groei van maximaal 12 minuten. 
Bij het behalen van voldoende beoordeling op al deze onderdelen, kom je in aanmerking voor het internationaal erkende IA-NLP practitionerscertificaat. 

Wil je liever geen examen doen, schrijf je alleen een metafoor en doe je een presentatie en ontvang je een bewijs van deelname.

 

NLP opleiding Masters

Een NLP opleiding bestaat uit twee delen. Een practitioner en een master. In de master opleiding ga je vooral kijken naar Hóe doe ik de dingen in mijn leven? Je komt in de masters tot de essentie van wie jij bent en waar jouw leven over gaat. Je gereedschapskist wordt zeer diepgaand bijgevuld en je skills om ze in te zetten uitgebreid getraind en geoefend.  

Onderwerpen NLP opleiding tot Masterpractitioner o.a.:

 • ·         Metaprogramma’s (onze sturingsprogramma’s)
 • ·         Criteria: onze waarden en normen
 • ·         Overtuigingen: welke heb je (nodig)
 • ·         Tijdlijnen
 • ·         Logische niveaus
 • ·         Emoties: herkennen, veranderen, gebruiken
 • ·         Verwachtingen
 • ·         Modeling: het in kaart brengen (en overnemen) van capaciteiten van anderen

·          

DUUR

Ook de masters-opleiding duurt 20 dagen verspreid over minstens een half jaar. Hiervan zijn ook 18 trainingsdagen en 2 certificeringsdagen. 

 

Certificatie 

Ook de master-opleiding wordt afgesloten met de mogelijkheid het IA-NLP Masters-practitionerscertificaat te behalen. Hiervoor schrijf je je  in voor het theorie- en praktijkexamen. Daarnaast maak je tijdens de gehele opleiding een modelleeropdracht en houd je tijdens de feestelijke certificeringsdagen een presentatie over je persoonlijke groei van maximaal 20 minuten. 
Bij het behalen van voldoende beoordeling op al deze onderdelen, kom je in aanmerking voor het internationaal erkende IA-NLP Master-Practitionerscertificaat. 

Wil je liever geen examen doen, doe je alleen je modelleeronderzoek met verslag en doe je een presentatie en ontvang je een bewijs van deelname.  

 

TOELATING

Om toegelaten te worden tot de mastersopleiding heb je de NLP opleiding Practitioner met certificaat van een IA-NLP gecertificeerd instituut of gelijkwaardig nodig. 

Voor meer vragen over NLP: neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 IA-NLP seal

 

Aanvullende gegevens