Opstelling / Systemisch werk

Binnen elk systeem waarin meerdere mensen betrokken zijn liggen onzichtbare bindingen. Ook binnen jezelf liggen bindingen met al dan niet erkende delen. 

Opstellingen zijn een krachtig middel om inzicht te krijgen in deze bindingen en deze anders te benaderen. Deze manier van werken is eerder begonnen onder de term Familie Opstellingen. Na verloop van tijd ontdekte men dat er meer mogelijk was dan het alleen werken met familie systemen. Het is nu mogelijk om over allerlei systemen waarbinnen je functioneert gegevens te verkrijgen, vandaar de naam Systemisch werk.

Systemisch werk opereert via vier wetten – grondprincipes:

  • PLEK: Iedereen heeft recht op een plaats binnen een gegeven systeem en recht op erkenning van die plek.
  • ORDENING: Oudste komt eerst, daarna de jongere, etc
  • BALANS: Er dient een balans te zijn van geven en nemen.
  • BINDINGEN: Deze zijn altijd vanuit liefde en / of loyaliteit.

 

Hoe werkt het.

Persoonlijk:

In een opstelling kom je met een vraag met betrekking tot een veld van verbindingen. Dit kan zijn een vraag met betrekking tot – werk, familie, organisaties e.d. 

Maar ook met betrekking tot jezelf b.v. : Ik wil me niet langer te klein opstellen, mijn angsten staan me in de weg voluit te leven etc.

Door andere deelnemers in de ruimte op te stellen als zijnde de representanten van de “onderdelen” van het probleem maak je contact met het “wetend veld”. Vanuit dit veld komt vervolgens, o.a. door de representanten, informatie vrij.

Deze informatie samen met de vier wetten geven een beeld van de onbewuste bindingen en stellen de vraagsteller in staat een andere benaderingswijze te kiezen.

 

Deelname

Om de twee weken vindt er een opstellingen avond plaats in Breda. Voor de juiste data, kosten en adres kan je met ons contact opnemen via het contactformulier.

 

Bedrijven / Organisaties:

Voor bedrijven is systemisch werk een krachtig middel om stagnatie of andere problemen binnen het bedrijf eens onder de loep te nemen.

Veel voorkomende problemen binnen een bedrijf  / organisatie hebben te maken met schending van één of meerdere van de vier “wetten”. Voorbeeld: Op het moment dat een werknemer niet de juiste plek heeft of niet gewaardeerd wordt voor hetgeen hij doet (wet van geven en nemen) stijgt het ziekteverzuim. 

De ervaring leert dat er veel rust en duidelijkheid komt binnen het bedrijf na een opstelling.

 

Meer informatie

Voor meer informatie graag contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier.

Aanvullende gegevens