NLP-PiF

NLP op basis van Pay it Forward (PiF)

 De mannen van Commitments riepen altijd: NLP op elke straathoek.

Al heel snel kon ik me daar geheel in vinden. Tijdens een etentje met Frank Bruining hadden we het daar weer eens over en ik merkte weer maar eens op dat NLP op elke straathoek een lovenswaardig streven is, en dat ze nog al wat straathoeken overslaan. Vooral in mijn wereld van toen.

€3000,- is veel geld voor een opleiding, en veel mensen hebben dat geld niet.

In 2010 leidde dat tot de eerste NLP PiF training: 12 mensen met bijstand en voedselbank kregen de opleiding en deden daar iets moois voor terug aan/in de maatschappij.

Het was een groot succes en het heeft geleid tot het structureel opnemen van de NLP PiF opleidingen in ons programma.

Hoe werkt het?

Elk jaar komen tenminste 15 mensen die aantoonbaar geen of heel erg weinig geld hebben, in aanmerking om een NLP-Practitioners opleiding te mogen doen op basis van Pay it Forward.

Je krijgt de opleiding voor 180 euro  (een tientje per dag als onkostenvergoeding) en in ruil daarvoor schenk  je iets moois terug aan de maatschappij. Dat kan een project zijn, vrijwilligerswerk, een idee dat je al heel lang hebt en belangeloos in wilt gaan zetten.

De keuze voor de deelnemers wordt gemaakt op grond van de door hen ingezonden Pay it Forward plannen.

Om in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:

  • Je stuurt een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van NLP pif
  • Waarin je vertelt wie je bent
  • Waarom je graag NLP wilt doen
  • Waarom je het niet kunt betalen (en helaas moeten we dit checken)
  • En wat je daarvoor terug zou willen gaan doen in de maatschappij.

Een onafhankelijke groep trainers leest alle ingezonden plannen door en maakt daaruit een keuze van 16 of 32 mensen (afhankelijk van het aantal beschikbare totaal onbezoldigde trainers en ingezonden aanmeldingen). 

Voor het komend seizoen kun je inschrijven tot en met 15 augustus 2017

Aanvullende gegevens