Overpeinzing op een vroege zondagochtend.

Ik zit me met mijn ochtendkoffietje  af te vragen waarom promoten zo ingewikkeld is, vooral als het mezelf / onszelf betreft. Ik vertel graag over wat we doen, maar berichtjes maken en ze op het net zetten… Ik escape: ga eerst spelletje spelen, boekje lezen, mijn boontjes doppen… nog een dagje wachten. Ik kom dus ook met grote regelmaat niet toe aan mijn 2 berichten die ik op de Nextdoor bedrijfspagina mag zetten, verwaarloos mijn Facebook, daar kom ik al helemaal niet, ik vermijd LinkedIn…. Pff wat is dat toch?

Als ik mezelf beetje ontleed, dwarrelt er vooral van alles door mijn hoofd, maar kom ik niet zo gemakkelijk bij mijn gevoel. 
Ik voel me rusteloos, beetje down zelfs, ontevreden? Moe, beetje verdrietig, beetje zwaar…. 
Waar heb ik behoefte aan? Aan rust, overzicht, een toetsenbord dat doet wat ik wil, aan vertrouwen… Die raakt. Vertrouwen…

Zeester.

Afgelopen donderdag trok ik een prachtige kaart bij de laatste bijeenkomst voor de zomer van  onze coöperatie De Vrije uitloop. Ik trok Zeester, een kaart vol hoop en vooral ongekende mogelijkheden.

Spirit van Zeester daagt me uit om  over mijn eigen grenzen  van het leven van alledag  en mijn comfortzone heen te gaan, dan kan ik groter dromen en  geloven met hoop en vertrouwen.

En dat raakt aan een diep diep verlangen wat ik nog (steeds) niet durf te leven.
Heb de hele agenda voor het najaar al weer vol staan en vraag me vervolgens af: waarom? Waarom??????
En wat zou ik willen doen als ik het leeg laat? Wat wil ik dan?

Rust om onze nieuwe stap helemaal te doorvoelen, te worden. Ik wil vooral niet doordenderen en dan dus eigenlijk doorgaan zoals we nu bezig zijn en ik vertel me dat ik daar afstand voor nodig heb en rust en weg…

Jakhals.

Mijn jakhalzen roepen Ja Erna… dat is eerst doen en dan denken (en voelen) De hele boel al weer vol plannen want stel je voor dat we geen opdrachten hebben en vervolgens knalhard tegen je zelf aan lopen omdat je dat eigenlijk niet wil… Lekker dan!!!!

 

Magie van het Leven.

Afgelopen week  kreeg ik twee berichtjes die me triggerden. Een van een vrouw die ik erg bewonder en  deelde dat ze vast was gelopen en Aike Borghuis op haar pad was tegen gekomen die werkt met het fenomeen “oudste dochter”(wat ik ben) en  stuurde een geliefde vriendin out of the blue een appje naar me met iets van: Wat stop je nog steeds weg? En daarna een videootje, podcast, filmpje (hoe heet dat als iemand voor de camera online zijn/haar ding vertelt?) van ene Nadja die een betoog hield over overtuigingen over geld. Ze had een aantal archetypische beelden bij verschillende overtuigingen.  En ik dacht: “hè?? Waar komt dát nou vandaan? En luisterde toch naar dat filmpje, want die vriendin heeft het miraculeuze vermogen om  out of the blue aan te raken wat er diep in mij speelt         . Realiseer me nu: Erna… het Leven gooit op je Pad wat je nodig hebt. Dus ben wakker, anders mis je het.

 

Angel.

Twee dingen: ik ben een oudste dochter: hmmmm. En wat de geld overtuigingen betreft: die er voor mij het meest uitsprong was De Struisvogel.

En daar zit, nu ik zo mijmer en mezelf zit te beschouwen, wel  waar het over gaat… Ik ben oververantwoordelijk en bang voor geld-tekort. Heb een vechtrelatie met geld. Wil niet dat mijn leven daar om draait en ben er dus  heeeel vaak mee bezig. Wat als?

Ahaa… angel te pakken.

Nou, aan het werk ermee. Wat ben ik toch blij met het schrijven van blogjes. ????

 

Nadja van Osch (@nadjavanosch_) • Instagram-foto’s en -video’s

Ben jij dit? – Dé plek voor oudste dochters – coaching, leiderschap en systemisch werk (aikeborghuis.nl)