Goed lieve mensen, 

Ik heb nu een aantal blogjes geschreven in het kader van mijn kerstchallenge. Deze gingen nog vooral over mij, wat ik zoal tegenkom en vielen in die zin nog niet helemaal onder de categorie “zakelijk bloggen”. Zakelijk bloggen in mijn geval betekent dat ik het vooral heb over Verbindend, ook wel Geweldloos Communiceren. Want meer en meer is dat waar mijn leven en daarom ook mijn werk over gaat.

Geweldloos Communiceren //Verbindend Communiceren

Op het internet is ongelofelijk veel te vinden over verbindend/geweldloos communiceren.

Marshall Rosenberg is de ‘bedenker’ van het gedachtegoed dat eind jaren tachtig Nederland binnenkwam als Geweldloos communiceren: NVC: Non Violent Communication.

We zouden onze Nederlandse aard geen recht doen als we van dat woord niet meteen iets zouden vinden, dus dat deden we wel: ‘geweldloos communiceren…’ wat een vreselijke term. Daar zit het woord ‘geweld’ in en dat is nou precies wat je niet wil… Wat wil je wel, dáár gaat het toch over? Geef het een naam die de lading dekt!!

Dus in Nederland bedachten ze de term Verbindend Communiceren. Daar gaat het over. En zo is het Nederlandse taalgebied het enige taalgebied ter wereld waar NVC, Non-violent-Communication naast de letterlijke vertaling Geweldloze Communicatie (die ook wel gebruikt wordt), Verbindend Communiceren wordt genoemd. Om mijn aantal letters (en dus tikbewegingen) te verminderen, noem ik het vanaf nu VC.

Call to Action = oproepje. Een verzoek  

En sja… wat schrijf ik daar dan over, als er toch al zoveel over te vinden is?

Esther, mijn geliefde webmaster deed me het idee aan de hand het mijn lezers te vragen. Is er iets wat je zou willen weten over VC? Een situatie waar je mijn licht eens over wil laten schijnen?

Dus deze eerste echte zakelijke blog eindig ik met een verzoek.

Ik schrijf graag blogs. Het liefst blogs die mensen graag willen lezen. Ik heb de overtuiging dat je graag iets leest als je er verbinding mee voelt, het jou raakt of betreft.
Ik hou ook van uitdaging, avontuur, spelen, ook van zingeving en bijdragen.
Als die waarden, die behoeftes  vervuld worden, voel ik me blij, warm, gelukkig en tevreden.

Wil je me laten weten in een reactie op dit blogje of via mijn socials of email of je een vraag hebt die je vanuit VC bekeken wil hebben? Of een situatie waar je graag eens mijn VC–blik over wil laten gaan? 

Ik ben heel benieuwd.
(En om in VC te blijven: dat voelt dan meteen spannend, beetje eng ook. Wat als niemand reageert? Nou, dan heb ik absoluut meteen onderwerpen waar ik over schrijven kan :-))

Groetjes

Erna