Erna Smeekens

 IA-NLP trainer, Trainer Verbindend Communiceren, mBiT trainer

 

Erna is de bevlogen bedenkster en oprichtster van de Tientjes Academie. Met haar ongebreidelde enthousiasme neemt ze je mee in de wondere wereld van NLP en/of Verbindende Communicatie.

Erna, 1963, moeder van 4 avontuurlijke zonen, kreeg in 2007 haar NLP opleiding aangeboden door de mannen van Commtiments: Frank Bruining en Ted Evers. Het veranderde haar leven intens en voorgoed. Toen ze na een burn out in de bijstand en voedselbank terecht kwam besloot ze haar leven te gaan wijden aan het beschikbaar maken van de schatkist die NLP is aan mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. In de jaren daarna is daar zowel de Verbindende Communicatie (het model van Marshall Rosenberg) als de MBiT, de multiple Brain Integration Technique bijgekomen. Ook volgde Erna trainingen bij Byron Katy, zodat ook The Work tot haar brede trainersveld behoort. In haar lessen zul je dit allemaal tegenkomen in een bruisende mix van mogelijkheden om op een andere manier naar je eigen leven te gaan kijken.

Erna heeft een landbouw en onderwijsachtergrond en houdt van eenvoud en simpel. Juist daarom passen NLP en Verbindend Communiceren zo bij haar. NLP omdat het de tools biedt jezelf te leren kennen en Verbindend Communiceren omdat dát gaat tot in de diepte van je ziel.

Erna is een bevlogen en enthousiast trainster en vertelster. Ziet overal mogelijkheden en heeft het vermogen om welke lesstof dan ook dicht bij huis te brengen en theorie te vertalen naar direct toepasbare praktijk. “Tenslotte train ik mensen geen kunstjes, maar hoop ik mensen een andere kijk op hun eigen leven mee te geven.”