Valkuil

Bert Vos , een warme én af en toe kritische collega schreef in een commentaar op mijn blog-uitdagingen: “Je houdt het toch niet vol, maar ik blijf je volgen.” Ik denk vaak aan Bert. Afgelopen week kwam ik inderdaad niet tot een blog, dus ben ik gaan onderzoeken wat maakt dat ik géén blog schrijf. En een ding daarin is mijn hoofd. Bij tijd en wijlen laat mijn hoofd het afweten. Dan doet het vreselijk pijn en kom ik tot niks. Er zijn periodes dat het beter gaat, dan kan ik soms tot wel twee-drie weken geen hoofdpijn hebben en er zijn periodes dat het hopeloos voelt en ik er zo’n beetje om de dag uit lig. En voor mij is er geen pijn die zo ondermijnend is als mijn hoofdpijn.

Dan leef ik op ibuprofen of erger, want ik heb ook migraine medicatie, maar daar word ik zó beroerd van dat ik dat tot het uiterste vermijd. En als ik dan zo’n dag heb, kan ik gewoon niet denken. Ik werk wel, maar mijn ideeën motor die altijd aanstaat, doet het dan niet. En momenteel zit ik in zo’n veel-hoofdpijn-periode. Geen idee waar het door komt, heb ook opgegeven dat ik daar ooit achter kom. En het maakt dat ik dan dus werk-achterstand op loop, dat loop ik in op dagen zonder hoofdpijn, en die dagen zijn dan zo vol dat ik geen tijd heb en maak voor schrijven.

Inzicht

Dat is een mooi inzicht, want hóe kan ik nou zorgen dat ik daar een andere strategie op in ga zetten? Daar ben ik over na gaan denken. Want ik wil wél blogjes schrijven al is het om Bert geen gelijk te geven 😊. (En dat is een grapje). 

Gisteren zei een vriendin: Schrijf een blogje over je hoofdpijn. Hmmm, daar voelde ik helemaal niks voor want ik wil niet zeuren over die hoofdpijn, wil er helemaal niet mee bezig zijn… Aan de andere kant is het wel een ding dat, als ik eerlijk ben, een behoorlijk impact op mijn leven heeft. En door na te denken over het waarom ik  geen blogje schrijf, ontdek ik dat die hoofdpijn daar absoluut een rol in speelt. Dat is wat schrijven me oplevert: ik krijg er inzichten door. En Kiki zegt: “Ga zitten en schrijf!” En kies een onderwerp en hou je daarbij.

Kiki

Die is dan weer grappig, want vanmorgen dacht ik: ok, ik schrijf een blogje en dan begin ik over mijn hoofd maar ga dán naar het onderwerp waar ik over wil schrijven. Voor ik begin met schrijven lees ik een hoofdstukje Kiki. En ik las: “Voor elke blog maak je een helder keuze en blijf je daarbij. Er is altijd een volgende blog waarin je weer iets anders kwijt kunt.” Dus waar ik over wilde schrijven is meteen stof voor de nieuwe blog, heb ik dat vast helder! 

Strategie

Hoe kan ik organiseren dat ik tóch blogjes schrijf als ik door mijn hoofdpijn achterstallig werk heb?

Bert’s opmerking helpt me daarbij, want hij confronteert me met mijn wil. Ik wíl het , dus zal het. Als ik hoofdpijn heb wil ik niks, dus zal ik het een plek moeten geven als ik geen hoofdpijn heb, want dan is die wil er. Kiki’s titel ook: integere types doen niet aan marketing. Door te schrijven laat ik me zien en dat voelt beter dan reclame maken. Dus ik wil het belangrijk maken. Daar kom ik op een belangrijk punt. Het schrijven van een blog moet tot mijn werk gaan behoren. Is niet meer een ding zoals het breien van mijn trui, maar werk. Dus als ik het niet schrijf, is het achterstallig werk…

Nou ja, hoe simpel kan het eigenlijk zijn? En waar een blogje me toch al niet brengt. 

Verzoek

Het schrijven heeft me al een hoop geholpen, maar mocht je mij na het lezen van dit blogje van goeie raad willen voorzien, een tip of goed idee hebt, of willen delen hoe jij met hoofdpijn of iets anders ondermijnends in je leven omgaat:  ik hoor het heel graag.

Fijne dag.

Erna