Bloggen…. Pffffff

In juni nam ik me voor om nou eindelijk eens wat regelmatiger te gaan bloggen… eens per week of zo. Het is vandaag 19 december en ik ben 5 blogjes verder… De veranderingen die ik aankondigde in juni gaan veel langzamer dan ik had gedacht en de drukte ontnam me inspiratie.

Ik voelde me al paar weken beetje moedeloos en vertel mezelf: gaat tóch niet lukken met jou (met mij dus) dat geblog. Regelmaat lijkt niet te passen in mijn leven en ik heb ook maar af en toe echt iets te melden…

 Sinterkerstcadeautje van NOBTRA

Rond Sinterklaas kreeg ik een mailtje van de NOBTRA. Ze wilden leden verrassen met een sinterkerst-cadeautje. We mochten allemaal een boek uitzoeken. Nou ja, houd mij de mogelijkheid op een boek voor en je hebt me. Ik las de titels door en een sprong er meteen uit: “Integere types doen niet aan marketing.” Een boek over bloggen.  Geschreven door Kiki Verbeek. Díe wilde ik. Meteen!

Nam me ook meteen voor dat als ik dát boek ontvang ik de kersttijd neem als blog-challenge. Zó beroerd schrijf ik niet, heb het me al zo vaak voorgenomen en inderdaad: marketing vind ik niks. Als bloggen helpt, moet het er nou toch eens echt van komen.

Het boek.

En vorige week viel het in de bus. Een handzaam groen-grijs boek met als ronde sticker op de voorkant: “Hoe je de liefde voor je vak in de markt zet.” Mijn handen jeukten om er ook direct op los te lezen maar het kostte me tot gisteren om tijd te vinden te beginnen met lezen.

 

Wat houd je tegen?

Kiki schrijft leuk. Luchtig, ze nam me meteen mee. Geen woorden maar daden, doen, over je schroom heenstappen. Wat weerhoud je (lees me) eigenlijk? Ze heeft er een mogelijk lijstje van gemaakt en wat ik niet verwacht had: daar herken ik er best een reeks van:

  • Ik weet niet hoe ik moet beginnen.
  • Ik ben bang dat niemand het leest.
  • Ik vertel mezelf dat ik nagenoeg niets kan toevoegen aan alles wat er al geschreven is
  • Wat ik schrijf moet wel héél interessant zijn (en dat is het vast niet).
  • Ik wil regelmatig bloggen en ik vertel me niet alleen dat ik dat niet kan, het leven bewijst me dat gewoon!
  • Ik weet dus niet hoe ik bloggen tot een onderdeel van mijn werk maak.
  • Ik vind meestal niet de rust en juiste sfeer om ervoor te gaan zitten.
  • Ik denk zeker dat ik te weinig waardevolle inhoud heb om te delen.

8 van 18 zijn op mij van toepassing….. En daar heeft Kiki een antwoord op?

Kerst-challenge 2022

Onder dit lijstje (bladzijde 29 in het boek) staat: Herkenbaar? (JAAAAAAAAA). Kiki’s advies: “Maak je zelf los van deze twijfels en onzekerheden. Ga bloggen. Ga het gewoon doen!”

Nou Kiki: daar gaat ie dan. Ik maak dit tot eerste blogje van mijn kerst-challenge. En Kiki’s boek wordt mijn gids.

Liefs

Erna